Menu

Recept | Polévka na zelený čtvrtek - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | Polévka na zelený čtvrtek

Recept | Polévka na zelený čtvrtek

Recepty
zveřejněno 08.04. 2022
Bára Nosková Mosorjaková BÁRA NOSKOVÁ MOSORJAKOVÁ, foodstylistka
244x
2 minuty čtení
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4
Náročnost: Velmi snadné

 

Suroviny:
3 lžíce extra panenského olivového oleje Iliada
1 větší šalotka, nahrubo nakrájená
2 stroužky česneku, oloupané
400 g mraženého hrášku
Špetka mletého muškátového květu
Sůl
20 g piniových oříšků
1 hrst čerstvé máty, lístky
½ hrsti čerstvého kopru
4 křepelčí vajíčka
40 g přírodního kozího sýra
Čerstvě mletý pepř
4 lžičky černého sezamu
 

Postup:
1.     Na olivovém oleji zpěňte šalotku do sklovata. Vmíchejte prolisovaný česnek a přisypte hrášek. Promíchejte a ihned zalijte 800 ml vody. 
 
2.     Přiveďte k varu, přidejte květ a osolte dle chuti. Vařte 10 minut.
 
3.     Mezitím opražte nasucho na středním ohni piniové oříšky dozlatova. 
 
4.     Povařený hrášek odstavte z ohně a přisypte bylinky. Pečlivě rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Temperujte, aby polévka zůstala teplá.
 
5.     V malém kastrůlku přiveďte vodu k varu, mírně stáhněte plamen a lžící vložte křepelčí vajíčka. Vařte 90 vteřin, vyjměte a zchlaďte ve studené vodě. Opatrně vajíčka oloupejte.
 
6.     Polévku rozlijte do talířů a ozdobte rozdrobeným kozím sýrem, sezamem, pepřem, lístky máty a kopru. Nakonec vložte po rozpůleném vajíčku a podávejte. 

 

Autor: Bára Nosková Mosorjaková, IG: bara_noskova_m

Bára Nosková Mosorjaková

Bára Nosková Mosorjaková

Foodstylistka

Více článků

Foodstylistka a autorka receptů, modelka, máma dvou chlapečků. Účastnice pořadu Masterchef Česko 2019. Dlouhodobě spolupracuje s Albert Česká republika.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat