Menu

Recept | Nejlepší vege burger z grilu - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | Nejlepší vege burger z grilu

Recept | Nejlepší vege burger z grilu

Recepty
zveřejněno 09.07. 2023
Bára Nosková Mosorjáková BÁRA NOSKOVÁ MOSORJÁKOVÁ, foodstylistka
589x
2 minuty čtení

Vege burger s pořádnou dávkou grilované zeleniny a mozzarelou. K tomu už jen teplý letní večer, západ slunce, nějakou dobrou limču a je to dokonalé. Jak si takový burger můžete udělat se dozvíte v našem novém receptu.

 

Vegetariánský burger s mozzarelou

 

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 35 minut

 

Ingredience:

1 červená paprika

1 žlutá paprika

1 střední cuketa

1 velké rajče

sůl, pepř

100 ml olivového oleje

2 lžičky Holy veggie koření Sonnentor

2 hamburgerové housky

2 lžíce bazalkového pesta

1 mozzarella

4 lžíce balzamikového octa

2 hrsti rukoly

 

Postup:

1. Rozpalte gril na vysoký žár a grilujte na něm papriky v celku asi 20 minut. Potřebujete, aby byly opečené do černa, nebojte se toho. 

2. Cuketu nakrájejte na tenké plátky, ty vyskládejte na papírovou utěrku a nasolte. Nechte je odležet asi 10 minut, aby pustily vodu. Rajče nakrájejte na kolečka.

3. Do misky s olivovým olejem vmíchejte koření Holy veggie

4. Odleželé cukety osušte dalším papírovým ubrouskem a vyskládejte na gril k paprikám, které během grilování otáčejte. Cuketové plátky se budou opékat mnohem rychleji, tak je hlídejte a potírejte olejem s kořením. Jakmile jsou hotové, sejměte z grilu a dejte stranou. 

5. Opečené papriky vložte do igelitového sáčku nebo dejte do misky a přetáhněte potravinovou folií. Papriky se zapaří a jejich slupka pak půjde snadno oloupat. 

6. Hamburgerové housky podélně rozpulte a na mírnějším žáru z vnitřní strany opečte na grilu, stačí 1-2 minuty. 

7. Spařené papriky oloupejte, rozkrojte (pozor, vyteče z nich horká puštěná voda) a zbavte jader. Nakrájejte na plátky. 

8. Spodní část bulky natřete pestem a na něj položte 1-2 plátky rajčat. Na ně vložte natrhané kousky mozzarelly a přelijte balzamikem. Poté mozzarellu obložte paprikou, cuketovými plátky, přidejte hrst rukoly a ještě zakapejte zbylým bylinkovým olejem, dle chuti můžete osolit a opepřit.

9. Přiklopte vrchní částí bulky a podávejte. 

 

Bára Nosková Mosorjáková

Bára Nosková Mosorjáková

Foodstylistka

Více článků

Foodstylistka a autorka receptů, modelka, máma dvou chlapečků. Účastnice pořadu Masterchef Česko 2019. Dlouhodobě spolupracuje s Albert Česká republika.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat