Počet porcí: 2 krajíce
Doba přípravy: 15 minut
Suroviny:
2 krajíce oblíbeného chleba
20 g měkkého tvarohu
4 lžičky pistáciového krému Natu
1 zralé mango
40 g malin
2 lžíce nahrubo nasekaných Natu pistácií natural Bio
2 lžíce strouhaného kokosu
1 hrst jedlých květů (já použila sedmikrásky)
2 lžíce medu Apimel
Postup:
-
Krajíce chleba potřete tvarohem. Na tvaroh lžičkou naneste pistáciový krém.
-
Neoloupané mango podélně rozpulte podél pecky (uprostřed manga je tvrdá podlouhlá pecka, proto ho nikdy nepřekrajujte napříč). Odkrojenou polovinu držte v levé dlani (jste-li pravák) a špičkou nože nařežte dužinu podélně na tenké plátky. Pak položte mango na prkýnko a uprostřed jej podélně rozpulte. Z každé čtvrtky následně jedním plynulým řezem odkrojte dužinu od slupky. To samé udělejte s druhou polovinou ovoce.
-
Plátky manga položte na chleby. Obložte malinami a zasypejte pistáciemi i kokosem. Můžete ozdobit také květy sedmikrásek nebo jiných jedlých květů.
-
Nakonec bohatě přelijte medem a ihned konzumujte.
Autor: Bára Nosková Mosorjaková, IG: bara_noskova_m