Menu

Jak na správnou letní hygienu pro ženy i muže? - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Jak na správnou letní hygienu pro ženy i muže?

Jak na správnou letní hygienu pro ženy i muže?

Fit
zveřejněno 21.07. 2023
Host HOST, expert
904x
2 minuty čtení

Koupání, mokré plavky, sezení na zemi i horko. To všechno způsobuje zejména ženám v létě nejrůznější gynekologické problémy. Na pozoru by se ale měli mít i muži. Jak přesně tedy o intimní partie pečovat a čemu se vyhýbat?

Relax u vody k létu prostě patří. Ale zároveň může být pěkně zrádný. Zvlášť pro vaše intimní partie. Voda z bazénu, rybníku či moře naruší prostředí prospěšných bakterií, které tu zajišťují potřebné pH, aby byl organismus v rovnováze. Po nevinném plavání je proto všechno jinak a mohou nastat problémy, jako jsou kvasinkové či bakteriální infekce.

Po plavání svléknout
Tím, že po koupání zůstáváme v mokrých plavkách, vytváříme teplé a vlhké prostředí, které je pro rozvoj infekce ideální. Proto jakmile přijdeme z vody, měli bychom svléknout mokré plavky, ideálně se umýt a obléknout do suchých. 
 
V létě bychom se však neměli soustředit jen na plavky. Podobně totiž může zafungovat i špatně zvolené prádlo - v tom ze syntetických materiálů se vždy více potíme. Mnohem lepší je proto prodyšné z lehké bavlny. Totéž platí o oblečení - například upnuté džíny (ani džínové šortky) do horkých dnů nejsou ideální. Vyhněte se také parfemovaným vložkám.
 
Protože trávíme spoustu času venku, a to i během vlahých letních večerů, často posedáváme na zemi, na lavičkách a podobně, a kvůli teplému počasí si nevšimneme, že s postupujícím časem země zvlhla a ochladila se. Na to je ale třeba dát si pozor, abychom si nepřivodili zánět močového měchýře.
 
První pomoc? Prevence
Že je něco špatně poznáme tak, že se dostaví pálení, svědění nebo neobvyklý výtok. Ideální je samozřejmě zajít si k lékaři, zvlášť pokud ani přes domácí léčbu příznaky neustávají. Sami však můžete vyzkoušet některé volně prodávané pomocníky, případně jimi ještě podpořit léčbu, kterou doporučí odborník. Řada z nich ale zároveň funguje preventivně, a tak vás před případnými problémy ochrání.
 
Při kvasinkové infekci i bakteriálních problémech pomohou kapsle rostlinného původu GreenFood CandiFlora. Působí na veškeré kvasinky uložené v organismu (někdy se ukládají třeba za nehty, některé formy akné mohou být způsobeny právě kvasinkami), které zapříčiňují nedostatek minerálů a vitamínů v těle, což má za následek vypadávání vlasů, lámavost nehtů nebo vznik aftů. Přemnožené kvasinky pak souvisí právě se záněty dělohy, vaginálními záněty, záněty močového měchýře a vaječníků, mohou mít na svědomí poruchy menstruace i menstruační křeče. 

A pozor, kvasinky škodí i v organismu mužů - jejich přemnožení může způsobit svědění pohlavního orgánu. Proto i muži by měli myslet na zvýšenou hygienu, prevenci (klidně v podobě zmíněných kapslí) a vyhýbat se mokrým plavkám.

Případnému svědění skvěle uleví Intimní mast Bioturm, která má stoprocentně přírodní složení, které díky heřmánku, měsíčku lékařskému, šalvěji či levanduli regeneruje a zklidňuje podrážděnou pokožku v oblasti genitálií. Opět ji mohou používat ženy i muži. 

Pro každodenní čistotu
Každodenní čistotu zajistí speciální tuhá mýdla na intimní partie, která byste měli použít minimálně po každém dni stráveném u vody, a také v horku. Mýdla Bioturm jsou k dostání ve verzi pro ženy i muže. Jemně a důkladně čistí, zklidňují podráždění a udržují zdravé a přirozené pH.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nezapomeňte, že intimní partie byste nikdy neměli omývat horkou vodou. Ideální je vlažná, nebo klidně studená.
 
Vychytávka do kabelky
 
Pokud se necítíte ve své kůži, což se ve vedrech může lehce stát, i když žádné zdravotní potíže nemáte, mějte po ruce Intimní deodorant Bioturm, který pohlcuje nepříjemné pachy, intimním partiím dodá pocit svěžesti a zároveň šetrně a účinně pečuje o tu nejjemnější pokožku těla. Vysoký obsah speciálního lakto-intenzivního aktivního komplexu udržuje a podporuje přirozenou hodnotu pH intimní flóry. Lze jej používat dokonce i ve dnech menstruace.

 

 

Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat